Trisobno stanovanje, Koseze terasasti bloki, prodamo

Trisobno stanovanje Koseze-maven

Koseze trisobno stanovanje v terasastih blokih, ulica Bratov Učakar, 78,1 m2, zgrajeno l. 1978, 3/4 nad.

Trisobno stanovanje v Kosezah v 3. nadstropju terasastih blokov, z veliko dnevno sobo, ter kuhinjo z jedilnim kotom, v spalnem delu večja in manjša spalnica, kopalnica in stranišče ločena, velika shramba cca 4 m2, terasa 8,4 m2, klet. Zahodna lega, svetlo. Na bloku je bila obnovljena streha, fasada, terase in dodana izolacija pod okni. Stanovanje je vseljivo, ni pa bilo kaj dosti prenavljano in je potrebno osvežitve ali prenove. Cena: 170.000,00 EUR

Naselje koseških blokov je locirano v bližini Rožnika, športnega stadiona, koseškega bajerja. V bližini je tudi vsa infrastruktura.

Tipologija terasastega stanovanjskega bloka, ki je oblikovan kot “vzpetina” in se proti vrhu oža, vsakemu stanovanju ponuja zunanji prostor – teraso v nadstropnih oziroma atrij v pritličnih stanovanjih. S stopnjevanjem višine in ožanjem blokov proti vrhu je arhitekt Viktor Pust vzpostavil človeku prijetnejše merilo, obenem pa mu je uspelo ohraniti visoko izrabo zemljišča.
Med vzporednimi vrstami blokov so zeleni pasovi in pešpoti, ki vodijo do vhodov. Promet je omejen na rob naselja; parkiranje je v kletni etaži in ob robnih ulicah. Notranjost naselja je tako ozelenjena in osvobojena prometa, kar je ena izmed bistvenih kvalitet naselja.

Kliknite na fotografije za ogled v galeriji